Routebeschrijving - 1.Abdij van Villers la-Ville

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Duur van het avontuur : ongeveer 3 uur


site de décollage de Viller-La-Ville

Hoe te bereiken ?

  • Via de autosnelweg Namen-Brussel(E411), afrit 9, Louvain-la-Neuve/Corroy-le-Grand, richting Nijvel-Nivelles (N25),afrit Villers-la-Ville. Volg de bruine borden met vermelding "l' abbaye". De opstijglocatie ligt tegenover de tweede bezoekersparking.
  • Via de autosnelweg Bergen-Nijvel-Brussel (E19), afrit 19 Nijvel-zuid, neem de Ring van Nijvel (R24) richting Waver daarna de N25 richting Louvain-la-Neuve, afrit Villers-la-Ville. De opstijglocatie (grasveld) ligt tegenover de tweede bezoekersparking.

Touristische informatie.

De ruïnes van de cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, gesticht in 1146 op initiatief van St-Bernard. De abdij, die een perfecte weergave is van de wens van de monniken destijds om zich terug te trekken uit de wereld, heeft tijdens de veelbewogen momenten in onze geschiedenis heel wat over zich heen gehad: de christelijke eenheid in de middeleeuwen; de politieke en religieuze omwentelingen die plaatsvonden vanaf het bewind van Karel V; de Europese oorlogen in de moderne tijd; de terugkeer van de vrede en de vernieuwing in de XVIIIde eeuw; en de revolutionaire koorts aan het einde van de Eeuw der Verlichting, die de abdij noodlottig is geworden. Na de opheffing van het klooster in 1796, trokken de statige ruïnes tijdens de hele XIXde eeuw veel kunstenaars, schilders en romanschrijvers aan.

Kom deze uitzonderlijke site bewonderen vanuit de mand van een luchtballon.

Adres :

Ruines de l'Abbaye Cistercienne

Rue de l'Abbaye, 53
1495 Villers-la-Ville

GPS coordinaten :

50°35'25"N - 004°31'76"E

Adres om iets te gaan eten :

Le Moulin de Villers

Rue de l'Abbaye 55
1495 VIllers-la-Ville

www.moulindevillers.be

Vertrekplaatsen

De vertrekplaats wordt de dag zelf van uw vlucht in functie van de windrichting uitgekozen. Hun charmante geografische ligging (op minder dan 20 km van Brussel) zijn ideale opstijgplaatsen.

Vertrektijden

Omwille van de stabiliteit in de atmosfeer (mate en aard van verticale en horizontale luchtstromingen; respectievelijk thermiek en wind) kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (april t/m oktober) enkel tot 2 uur na zonsopgang en 3 uur voor zonsondergang opstijgen. Dan is het weer stabieler en is er minder wind. In het winterseizoen (november t/m maart) wordt er niet meer gevaren ; de weeromstandigheden zijn niet gunstig genoeg op dit periode van het jaar.

Periode Opstijging
Eerste helft april +/- 18u30
Tweede helft april +/- 19u00
Eerste helft mei +/- 19u30
Tweede helft mei +/- 20u00
Juni +/- 20u30
Eerste helft juli +/- 20u30
Tweede helft juli +/- 20u00
Eerste helft augustus +/- 19u30
Tweede helft augustus +/- 19u00
Eerste helft september +/- 18u30
Tweede helft september +/- 18u00
Eerste helft oktober +/- 17u30
Tweede helft oktober +/- 17u00

De ochtendvluchten zijn omstreeks 6u30 - 7u00, afhankelijk van het seizoen. Ontbijt voorzien na de vlucht, deze is zeker een aanrader.