Routebeschrijving: 3.Kasteel Gravenhof

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Duur van het avontuur : ongeveer 3 uur


site de décollage du Château de Gravenhof

Hoe te bereiken?

  • Via de ring rond Brussel :
    Westenring van Brussel, afrit 20 Huizingen. Neem de richting Rhode-Saint-Genese/Sint-Genesius-Rode, ongeveer 2 kilometer verder, vindt u het Kasteel op uw linkerzijde. Het vertrek heeft plaats op het gras voor het kasteel.
  • Via het centrum van Brussel :
    Neem de steenweg op Brussel richting Waterloo, links afslaan (aangeduide richting: Sint-Genesius-Rode) vanuit Brussel t.h.v. de Zoniënwoudlaan. Altijd rechtdoor aanhouden gedurende ongeveer 8 kilometer ("Vastiau Godeau" voorbij rijden en verder volgen richting Halle). U vindt het kasteel op de rechterzijde. Het vertrek heeft plaats op het gras voor het kasteel.

Toeristische informatie :

Kasteel Gravenhof, een feeëriek hotel en feestzalen met verzorgde accommodatie voor huwelijksfeesten, banketten, conferenties en productvoorstellingen. Alle voorzieningen voor seminaries in een prachtig park met kasteelvijver. Samengevoegd, een royale ruimte tot 250 genodigden. Eigen, culinair hoogstaande keuken. Sfeervolle bistro beneden in de kelder met diverse streekspecialiteiten (we raden u de ribbetjes van het huis aan), opgelet de keuken sluit om 22.00 u. Het is de enige opstijglocatie van waaruit er een uitzonderlijk zicht is op Brussel. Er is een prachtige speeltuin voor de kinderen. Ruime parking. Op slechts 12 km van Brussel.

Adres :

Kasteel Gravenhof

Alsembergsesteenweg, 676
1653 Dworp

Vertrekplaatsen

De vertrekplaats wordt de dag zelf van uw vlucht in functie van de windrichting uitgekozen. Hun charmante geografische ligging (op minder dan 20 km van Brussel) zijn ideale opstijgplaatsen.

Vertrektijden

Omwille van de stabiliteit in de atmosfeer (mate en aard van verticale en horizontale luchtstromingen; respectievelijk thermiek en wind) kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (april t/m oktober) enkel tot 2 uur na zonsopgang en 3 uur voor zonsondergang opstijgen. Dan is het weer stabieler en is er minder wind. In het winterseizoen (november t/m maart) wordt er niet meer gevaren ; de weeromstandigheden zijn niet gunstig genoeg op dit periode van het jaar.

Periode Opstijging
Eerste helft april +/- 18u30
Tweede helft april +/- 19u00
Eerste helft mei +/- 19u30
Tweede helft mei +/- 20u00
Juni +/- 20u30
Eerste helft juli +/- 20u30
Tweede helft juli +/- 20u00
Eerste helft augustus +/- 19u30
Tweede helft augustus +/- 19u00
Eerste helft september +/- 18u30
Tweede helft september +/- 18u00
Eerste helft oktober +/- 17u30
Tweede helft oktober +/- 17u00

De ochtendvluchten zijn omstreeks 6u30 - 7u00, afhankelijk van het seizoen. Ontbijt voorzien na de vlucht, deze is zeker een aanrader.