Routebeschrijving: 4 Céroux

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Duur van het avontuur : ongeveer 3 uur


Vertrekplaats: Ceroux Mousty

Hoe te bereiken ?

  • Via de autosnelweg Brussel-Namen (E411) afrit 6 "N238 Ottignies Wavre", rechts afslaan (afkomstig van Brussel) richting N238 Nivelles Ottignies LLN, (u kan het pretpark "Walibi" op uw linker kant zien), dan afrit Ottignies LLN. Op het rondpunt, richting Court Saint Etienne N237, onder de spoorwegbrug (ter hoogte van het rondpunt), altijd rechtdoor. Aan de derde verkeerslichten naar rechts richting Céroux (het is aangeduid). Ongeveer 6 kilometers verder vindt u de opstijglocatie. Het vertrek gaat door op het driehoekig plein omringd door bomen tegenover de kerk van Céroux..
  • Komende uit Waterloo, neemt u de steenweg Brussel-Charleroi (N5) richting Charleroi, dan de expressweg N25 richting Waver. U neemt de uitrit "Abdij Villers-la-ville", daar links richting Court-St-Etienne. Wat verder komt u aan een T-kruispunt tegenover de kerk, daar slaat u links af en u rijdt verder de spoorweg over. Aan de volgende verkeerslichten neemt u rechts richting Waver. Ongeveer 3 km verder aan het rondpunt neemt u de afslag links richting "Céroux". Dan ongeveer 6 km rechtdoor, aan het benzinestation slaat u linksaf en volgt u de borden "Céroux".
    Het vertrek van de ballon heeft plaats op het driehoekig plein omgeven door bomen recht tegenover de kerk.
  • Via autosnelweg E19, afrit "Nivelles Sud-Nijvel Zuid", richting N 25 Wavre - Louvain-la-Neuve. Op de expressweg N 25 richting Waver. U neemt de uitrit "Abdij Villers-la-ville", daar links richting Court-St-Etienne. Wat verder komt U aan een T tegenover de kerk daar neemt U links en U rijdt verder de spoorweg over. Aan de volgende verkeerslichten neemt U rechts richting Waver. Ongeveer 3 km verder aan het rondpunt (pompstation Q8) neemt U links richting "Céroux". Dan ongeveer 6 km rechtdoor aan het benzinestation neemt U links en volgt U de richtingsaanwijzers "Céroux". Het vertrek van de ballon heeft plaats op het driehoekig plein omgeven door bomen rechttegenover de kerk.

Opgelet, het plein van Céroux is moeilijk te vinden. Aarzel niet om de weg te vragen aan iemand uit de buurt, iedereen die daar in de regio woont weet waar het plein is waar de ballons vertrekken.

Toeristische informatie :

Céroux is een klein dorp gelegen tussen Lasne en Court-Saint-Etienne, nabij Louvain-la-Neuve en Waterloo, rustig gelegen en nabij de toren van het kasteel de Moriensart (13eme siecle) met uitgestrekte weilanden en bossen.

Het plein van Céroux is het grootste plein omringd door bomen in Belgie, wat het bijzonder maakt voor opstijging van luchtballons.

Kom dit prachtig gebied bewonderen vanuit de lucht.

Adres :

Place Communale 2

"Route de Beaumont"
1341 Céroux-Mousty

GPS coordinaten :

50°39'36"N - 004°30'56"E

Om iets te gaan eten :

La maison communale

Place communale, 2
1341 Céroux-Mousty

Tel : 010/ 61 26 38

Vertrekplaatsen

De vertrekplaats wordt de dag zelf van uw vlucht in functie van de windrichting uitgekozen. Hun charmante geografische ligging (op minder dan 20 km van Brussel) zijn ideale opstijgplaatsen.

Vertrektijden

Omwille van de stabiliteit in de atmosfeer (mate en aard van verticale en horizontale luchtstromingen; respectievelijk thermiek en wind) kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (april t/m oktober) enkel tot 2 uur na zonsopgang en 3 uur voor zonsondergang opstijgen. Dan is het weer stabieler en is er minder wind. In het winterseizoen (november t/m maart) wordt er niet meer gevaren ; de weeromstandigheden zijn niet gunstig genoeg op dit periode van het jaar.

Periode Opstijging
Eerste helft april +/- 18u30
Tweede helft april +/- 19u00
Eerste helft mei +/- 19u30
Tweede helft mei +/- 20u00
Juni +/- 20u30
Eerste helft juli +/- 20u30
Tweede helft juli +/- 20u00
Eerste helft augustus +/- 19u30
Tweede helft augustus +/- 19u00
Eerste helft september +/- 18u30
Tweede helft september +/- 18u00
Eerste helft oktober +/- 17u30
Tweede helft oktober +/- 17u00

De ochtendvluchten zijn omstreeks 6u30 - 7u00, afhankelijk van het seizoen. Ontbijt voorzien na de vlucht, deze is zeker een aanrader.