Routebeschrijving: 7.Provinciedomein Huizingen

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Duur van het avontuur : ongeveer 3 uur


Provinciedomein Huizingen ballonvlucht

Hoe te bereiken?

  • Via de ring rond Brussel: westenring van Brussel, afrit 20 Huizingen. Neem de richting Sint-Genesius-Rode/Dworp/ Alsemberg. Volg de toeristische bewegwijzering tot aan de parking. De afspraak is op de parking 'terborght'.
  • Via het centrum van Brussel: neem de steenweg op Brussel richting Waterloo, links afslaan (aangeduide richting: Sint- Genesius-Rode) vanuit Brussel t.h.v. de Zoniënwoudlaan. Altijd rechtdoor aanhouden gedurende ongeveer 8 kilometer ("Vastiau Godeau" voorbij rijden en verder volgen richting Halle). Volg de toeristische bewegwijzering tot aan de parking. De afspraak is op de parking 'terborght'.

Toeristische informatie :

In de schaduw van het prachtige negentiende-eeuwse kasteel van Huizingen bevindt zich een uitgestrekt domein met voor elk wat wils. Het is het enige opstijgingsterrein van waaruit er een uitzondelijk zicht is op Brussel. Er is een prachtige speeltuin voor de kinderen. Ruime parking. Op slechts 12 km van Brussel.

Provinciedomein Huizingen Ballonvaart

Adres :

Provinciedomein Huizingen

Henry Torleylaan 100
1654 Huizingen
Website : http://www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/huizingen

Om iets te gaan eten:

Boelekewis

Alsembergsesteenweg 856
1654 Huizingen
02/380 44 14
http://www.boelekewis.be

Vertrekplaatsen

De vertrekplaats wordt de dag zelf van uw vlucht in functie van de windrichting uitgekozen. Hun charmante geografische ligging (op minder dan 20 km van Brussel) zijn ideale opstijgplaatsen.

Vertrektijden

Omwille van de stabiliteit in de atmosfeer (mate en aard van verticale en horizontale luchtstromingen; respectievelijk thermiek en wind) kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (april t/m oktober) enkel tot 2 uur na zonsopgang en 3 uur voor zonsondergang opstijgen. Dan is het weer stabieler en is er minder wind. In het winterseizoen (november t/m maart) wordt er niet meer gevaren ; de weeromstandigheden zijn niet gunstig genoeg op dit periode van het jaar.

Periode Opstijging
Eerste helft april +/- 18u30
Tweede helft april +/- 19u00
Eerste helft mei +/- 19u30
Tweede helft mei +/- 20u00
Juni +/- 20u30
Eerste helft juli +/- 20u30
Tweede helft juli +/- 20u00
Eerste helft augustus +/- 19u30
Tweede helft augustus +/- 19u00
Eerste helft september +/- 18u30
Tweede helft september +/- 18u00
Eerste helft oktober +/- 17u30
Tweede helft oktober +/- 17u00

De ochtendvluchten zijn omstreeks 6u30 - 7u00, afhankelijk van het seizoen. Ontbijt voorzien na de vlucht, deze is zeker een aanrader.