Praktische info

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur

Duur van heel het avontuur: ongeveer 3 uur

Verloop van de vlucht :

Op de vertrekplaats wordt u ontvangen door een ervaren ballonteam van European Balloon Corporation. De ballon wordt in 20 minuten opgebouwd, waarna het avontuur kan beginnen. Stel u voor dat u verstoppertje speelt met de wolken. Iedere vlucht duurt ongeveer één uur.

Na de landing is het grondteam spoedig ter plaatste. Na het inpakken van de ballon, wordt uw ballonvaart gevierd met champagne, ontvangt u uw doopcertificaat en een souveniertje.

Voor de ochtendvluchten zijn ontbijt en champagne voorzien na de landing, zeker een aanrader.

Als niemand U volgt, wordt u door ons weer naar de vertrekplaats teruggebracht. Als vrienden of familie willen volgen dan kunnen zij achter de volgwagen (die in radiocontact is met de ballon) rijden.

Zwangere vrouwen mogen jammer genoeg niet deelnemen aan de ballonvaart, zelfs niet vanaf het begin van de zwangerschap.

Kinderen

Kinderen kunnen wel meevaren, alleen vragen wij hier om min. 1m te zijn.

Kleding

Doordat de ballon net zo snel gaat als de wind, is het niet koud in de mand. Daarom adviseren wij u normale vrijetijdskledij of wandelkledij te dragen. Het is aan te raden stevige schoenen of laarzen aan te trekken en een petje voor de warmte van de brander.

Verzekering

U hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Al onze passagiers zijn gedurende de vaart verzekerd.

Waar

European Balloon Corporation vaart elke dag in functie van de weeromstandigheden vanaf begin april tot eind oktober. De dag zelf ontvangen wij via telefoon, fax en internet de laatste weersinformatie.

Voor de avondvluchten nemen wij de eindbeslissing om 14.30 's middags om al dan niet te vliegen en waar. Voor de ochtendvluchten nemen wij een eindbeslissing om 18u00 de dag voordien. IIn geval van twijfel kan de beslissing uitgesteld worden naar een later tijdstip of de beslissing wordt genomen juist voor het opstijgen.Vertrekplaatsen

De vertrekplaats wordt de dag zelf van uw vlucht in functie van de windrichting uitgekozen. Hun charmante geografische ligging (op minder dan 20 km van Brussel) zijn ideale opstijgplaatsen.

Vertrektijden

Omwille van de stabiliteit in de atmosfeer (mate en aard van vertikale en horizontale luchtstromingen; respectievelijk thermiek en wind) kan een heteluchtballon in het zomerseizoen (april t/m oktober) enkel tot 2 uur na zonsopgang en 3 uur voor zonsondergang opstijgen. Dan is het weer stabieler en is er minder wind. In het winterseizoen (november t/m maart) wordt er niet meer gevaren ; de weeromstandigheden zijn niet gunstig genoeg tijdens deze periode van het jaar.

Periode Opstijging
Eerste helft april +/- 18u30
Tweede helft april +/- 19u00
Eerste helft mei +/- 19u30
Tweede helft mei +/- 20u00
Juni +/- 20u30
Eerste helft juli +/- 20u30
Tweede helft juli +/- 20u00
Eerste helft augustus +/- 19u30
Tweede helft augustus +/- 19u00
Eerste helft september +/- 18u30
Tweede helft september +/- 18u00
Eerste helft oktober +/- 17u30
Tweede helft oktober +/- 17u00

De ochtendvluchten zijn omstreeks 6u30 - 7u00, afhankelijk van het seizoen. Ontbijt voorzien na de vlucht, deze is zeker een aanrader.